söndag, september 10, 2006

I Paradiset

Vi får ett sms varje dag av L, en dansk som bor här och som man kan säga var den som lockade oss hit, på i alla fall ett sätt. På sms:et står det alltid x dagen i Paradiset/Lars. Idag var det då vår 10:e dag i Paradiset :)

Vi möttes nere i vackra Ascona, på den långa fina stranden och det fantastiska varma och rena vattnet. Hudern bränner lite efter idag. Det har kanske varit en 28 grader i skuggan och 25 grader i glaciärvattnet. Barnen har på stranden fått pröva alla möjliga olika sporter, kommunens smarta drag för att locka barn in i föreningsliv. Lilla H och lille O uppskattade båda tennis och gymnastiken mest, dansen med kanske.

Vi har grävt i sanden, badat, flygit i vattnet från långa bryggan, samlat stenar, kastat stenar, ätit glass och druckit öl. 3 Skandinaviska familjer som alla råkar leka bra ihop, barn som vuxen.

Det har varit en fantastisk helg, vår första helg i Locarno då vi inte står mitt i ett flyttlass med grejer. Och då vi än så länge känner oss på semester här i vår nya tillvaro håller vi med Lars, kanske är detta Paradistet ; )