onsdag, april 12, 2006

Buona Pasqua

Från exilfamiljen! Inte så varmt som utlovat men lilla H:s glädje och lättnad över att få leka på svenska när lilla F följde med och hämtade på dagis i tisdags värmde upp mitt hjärta flera grader.

Det ÄR inte lätt att vara snart 6 år och flytta utomlands. Det är det inte. Fast vi hör hur hon berättar, mäkta stolt, för sin lilla väninna om vad saker och ting heter på "det nya" språket. Snart är tvåspråkigheten en verklighet, då är kampen över! Hang in my darling, hang in!

Lille O sätter fortfarande en vokal i slutet på ett svenskt ord och "gör det italienskt" när han inte kan ett ord på italienska. Mellanmåla, knappo, regno etc :) Han bryr sig föga om de han pratar med fattar eller inte. Han pratar på. Han har bra gehör den lille med, tänk om jag kunde lika bra!

2 Comments:

Blogger Sunflower said...

Små barn är fantastiskt duktiga på språk. Det är nästan så man blir grön av avund. :) De kan leka utan att ens behöva förstå varann så mycket, det kommer liksom ändå. Kul att du känner att det börjar bli allt lättare för dina småttingar! Buona pasqua anche a voi! :)

1:56 em  
Blogger Var dags glimtarn said...

Tack tack och ja du har rätt, de HAR lättare även om jag med börjar prata lite ok nu :)

11:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home