tisdag, september 26, 2006

Ibland läcker lite igenom

Det går inte att ställa två frågor i rad till lilla H eller lille O om vad de gjort i skolan eller hur det varit. Två frågor i rad är helt klart en för många. Så vi har backat, vi frågar om dagen varit bra, sen låter vi det sippra information när de själva vill.

Vid nattning läcker det alltid igenom lite om hur dagen varit. Jag älskar nattnings stunden. När man myser, pussas, läser och sen pratar. Lilla H nattade jag ikväll och hon berättade på italienska, för det är inte lätt att exakt återge vad som sas på svenska, när det sas på italienska, uppenbarligen. Idag hade fröken berömt lilla H framför hela klassen och sa att i ordning och uppförande har hon visat sig idag vara la piu brava (säger man så) och får därför gå först i kön ut på lunchrasten. Sen tjatade alla andra barnen om att få gå först, men fröken sa att idag går lilla H först, berättade hon. Jaha, att hon är ordningsam och sitter stilla är inte stora nyheter för oss. Att få höra små små saker i deras vardag är däremot stora nyheter för oss.

2 Comments:

Blogger Mustardseed said...

Haha, känner så väl igen detta med att två frågor i rad är alldeles för många. Man får hålla sig lugn och invänta de små kornen av information som kryper fram! Och det är så härligt när det kommer små glimtar från deras dagar.

9:42 fm  
Blogger Var dags glimtarn said...

Ja det är väl ett faktum bevisat hos oss iaf att man frågar inte så mkt : ) (då blir de suuuuuuuuuura miiiiiiiinnssss inte!)Men man får ju eta ändå, om man lyckas bita sig i tungan resten av dagen sas :)

9:49 fm  

Skicka en kommentar

<< Home