lördag, mars 04, 2006

Skidprinsessa och guldmadonna

Inte samma person. Guldmadonnan stod på toppen i lysande guld och skimmrande i sol, underbar sol. Lilla H:s riktmärke vart i systemet hon befann sig. Skidprinsessan är lilla H. Vi har aldrig skådat en så entusiastisk liten tjej och helt outtrötlig. 6 dagar i skidskola a la 2 timmar som hon ABSOLUT ville gå. Nu bryr hon sig föga om hon fattar språket, förstås eller ej, nu kör hon på ren vilja! Skidskolan började 14.00 varje dag till 16.00. 10.00 stod hon på en alptopp och körde ända fram till en påtvingad lunch. 16.00 var hon trött men så evinnerligt glad! En liten skidprinsessa är född!! :) Blotta 5 år orkar hon mer än sin ehm rätt vältränade mamma och har sitt allra första diplom (förutom babysimmet kom jag på)...

Exilpappan var en lycklig pappa efter en helmorgontur med sin dottra, så lycklig att han med skimmrade. Tänk glada barn ger så lyckliga föräldrar. Själv hade jag den dagen burit en liten O i en timme på 1700 meters höjd i rätt brant uppförsbacke. Självförvållat och träningsvärken sitter i ännu.

Lyssna om ni befinner er i alperna, eller i fjällen i Sverige. Ställ er under en stolslift eller stanna mitt i en backe. Antagligen hör ni sång. En sång om en resturangs namn mitt i backen kanske, till en välkänd melodi, eller en visselmelodi, eller en barnsång. Själen mår bra av att "skida" och ut kommer en trudilutt. Mycket har vi sjungit denna vecka.

Lille O har njutit i snön, åkt gummibilar i backe, grävt med spade och åkt stjärtlapp. Även åkt skidor men inte entusiast vid 4 år. Och det är nog bra för då hade han varit en livsfarlig entusiast. Ploga vill han verkligen inte, kör Super G istället. Väldigt bestämd där.... Det får komma i den takt det kommer. Han har njutit ute hela dagarna och vi har vita halsar och bruna näsor hela bunten. Själen har sjungit och coca-cola, äpple juice och rödvin har varit vardagliga ting. Una settimana bianca bellisima!!!

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej!

Hittade hit via Ina's sida.

Låter som en jätte härlig vecka på alptoppen ;-)

Kram Anna

6:59 em  
Blogger Ina said...

Välkommen hem igen! Låter helt, helt underbart med en hel vecka på skidor och dottern skulle älska skidskola! Selen kan jag varmt rekommendera om lille O är ivrig att åka fort! Bra för ett ängsligt mammahjärta!

8:20 em  
Blogger Var dags glimtarn said...

Hej Anna, kul att du hittat hit :)

Ina. Tack, ja skidor är underbart, ännu mer när barnen hänger på :)Fast snart drar de väl iväg själva och hjärtat sitter i halsgropen hela dagen, av fel skäl. Förut var det för jag hoppade lite väl högt, snart blir det väl för att barnen gör det...

11:59 em  
Blogger Thinkerbell said...

Åh, vad härligt det låter!

Nu med snön som ligger här i Sverige känns det som man skulle ta och prova en dag på Kungsberget. Jag längtar väldigt mycket efter slalomåkning. Förra året i Vemdalen gav verkligen mersmak!

3:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home