måndag, januari 02, 2006

Vad man når...

mycket livskvalité härifrån. Vad vi tycker är livskvalité då.

Har bevittnat det mäktigaste fyrverkeriet någonsin, från första parkett. Extra kul när det är oväntat. Har bott på 1700 meters höjd. Fått reda på onödigt vetande men som jag tycker är kul att veta. Det snöar 12 meter om året i Verbier. Att man på den höjden måste koka äggen två minuter extra, ja det gäller ju inte bara ägg såklart. Och en massa mer som nog är rätt ointressant *S*

Vi har "skidat" som barnen säger. Lilla H skidar allena efter blott 4 dagar sammanlagt i sitt liv på skidor. Hon stannar och plogar själv, super. Lille O vill att det ska gå fort fort fort men börjar ploga han med. Störtgrät när han inte fick ta knappliften själv. Det var första gången vi åkte knapplift...

Morbror T vann tävlingen om att vara bäst skidpartner för barnen. Barnen röstade då. Själv tycker jag att jag är superbra på att ploga nu:) Först avancerar man i skidåkning, sen är det svårt att sas redrigera. Att ploga med ett barn mellan sina egna skidor är tungt, annan teknik och man får lätt ryggont efter en heldag. Hur oergonomiskt som helst antagligen. Men så roligt att lära sina barn "skida". Det är värt krämporna. Även barnen hade träningsvärk idag, så allt jobb gör jag tydligen inte själv :)

2 urhärliga dagar och året kunde inte ha börjat så mycket bättre. Nu tar vi ut all vår semester och åker inom kort till solen. Just nu är jag lycklig över att vi inte hade semester förra året, fast det inte är önskvärt att göra så ett år till.

Lille O och lilla H tittar på Madagaskar på italienska. Jag tror det faktiskt är så att sen vi tog julledigt har italienskan "trillat på plats" en del. Båda använder mer och mer italienska fast de inte går på dagis just nu, utan är hemma med en massa vuxna svenskar.

Själv blev jag helförvirrad i alperna då vi var i franskspråkiga Schweiz, jag kan ju franska rätt bra, men hörde mig själv blanda franska och italienska i samma mening. Min hjärna har svårt att pussla ihop det fjärde språket, helt ärligt. Men jag känner att jag förstår det bra nu. Det är iaf en skön känsla. Talet får komma senare. Men jag kan ju iaf betälla 6 män :)

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är inte lätt det där med språk, fast sex män låter ju LITE väl mycket:-)En av min vänner råkade ut för något liknande. Hon beställde "un cornuto" istället för en cornetto på un bar en gång. Damen i kassan fanns sig dock snabbt, pekade mot en grupp män som satt och diskuterade och svarade "Signora, scelga Lei".:-)

11:30 em  
Blogger Var dags glimtarn said...

Haha! JA det är inte lätt. En granne till oss förklarde häromdagen att italienskan har långa ord för att varje ord ska ha flera vokaler. SÅ att ordet låter vackert när det uttalas :)

7:56 em  

Skicka en kommentar

<< Home