onsdag, mars 22, 2006

SOLE!

Italienska lektion, "affärslunch" utomhus, ja faktiskt, jag borde ta bort situationstecknen, och 17 grader strålande sol!

Lille O kräktes hela natten till tisdagen, hade båda barnen hemma igår. Lilla H och jag tog en lång tur till "ICA" samt köpte vårskor till henne. Lille O hemma med exilpappan. Det tog tid för henne att prova ALLA skorna, de skulle vara ultra sköna samt gärna finfina. Hon valde ett par rosa converse skor a la Barbie (hm, men alla flickskor i Italien är ultra söta så ok...) samt ett par grönblommiga sandaler. Väl i kassan pratade expediten med henne, hur gammal var hon, vad hette hon, hade hon syskon etc. Lilla H svarade på allt och avbröt sig mitt i en mening: -MAMMA jag pratar ITALIENSKA!!! Härlig kommentar och insikt. Nu lossnar det för varje dag. Hennes självförtroende fylls på igen. Mammahjärtat jublar :)

Sände iväg två piiatbarn till dagis. Pirattröjor ville båda bära, tur att dottra inte bara faller för Barbie pjuck och blommor....

2 Comments:

Blogger Lallamen said...

Härligt att språket lossnar mer och mer. Måste vara oerhört frustrerande att inte kunna uttrycka allt det man vill Kan ju bara se på lilla A som just håller på att lära sig prata för allra första gången *ler* Hon blir så knäckt när hon vill säga något och ingen fattar vad hon menar. Måste vara ännu värre när man är van vid att kunna göra sig förstådd.

En av lilla A:s favvotröjor är svart med självlysande skelett. Ser så coolt ut och storebrorsorna tycker ju hopn är störthäftig.

12:07 fm  
Blogger Var dags glimtarn said...

Lallamen- Ja det är en grymt härlig känsla att höra sina barn börja prata ett till språk och ja visst är det frustrerande att INTE kunna kommunicera för dem, fast nu är förståelsen bra.Tipsar dig om dunnis.se för flera pirattröjor :)

8:42 fm  

Skicka en kommentar

<< Home