måndag, april 03, 2006

Sommar och en olycka kommer sällan ensam

Det räcker nu. Nu ligger min mamma med på sjukhus, även hon har åkt igenom CT maskin... Under omständigheterna mår hon ändå bra. Fast inlagd i några dagar med trolig diagnos. Det är när sådana saker händer jag känner extra mycket av att jag bor långt borta. Att skicka blommor är inte samma sak som ett besök, ta i handen och utbyta "fan vilken otur" och sneda/menande leenden.

Lugna gatan hos oss. Vi tog serpentinvägarna till Menaggio och stranden. Det kastades obegränsat med stenar i vattnet och när vågor kom så sprang barnen ner för att möta dem och sekunden efter upp, för att väja för dem. Kasta sten i vatten och lek med vågor är verkligen en lek man kan beskåda världen över. En lek som ger ro att beskåda, en lek som, för dem som leker den, ger upphov till leenden och koncentration. Barn som kastar sten i vatten har ett fantastiskt minspel värt att beskåda och framför allt, fotografera.

Picnic är fest för barn, mackor och kakor och frukt och vatten i lass. Just ordet FEST ropade barnen när picnicen dukades upp. Vi gick efter kanske 2 timmar för det blev för varmt, det var helt vindstilla. Vi tog en cappuccino på torget, barnen en dricka och glass.

Serpentinvägar får mig att tänka på livet. Upp ner höger vänster upp ner höger vänster. Fast man får sätta "random" på ordningen. Ingen vet vad som är runt hörnet. Om det går upp eller kanske åt höger?

4 Comments:

Blogger Sunflower said...

Gick i väg för att handla mat, och blev bara en mer deppig för här är det kallt och grått, och smutsigt och bara så blä. Därför är det underbart att läsa om skönheten ni lever i, och då avundas bara lite lite. :)

7:13 em  
Blogger Thinkerbell said...

Hoppas allt är bra med din mamma och att ni kan vara "nära" varandra även om avstånden är stora.

Känner igen känslan av att "nu får det räcka".

Ser fram emot att komma och besöka er, se serpentinvägarna, ta en cappucino på torget och uppleva lite sommarförsmak. Och så klart träffa er allihopa. Vad lång tid det har gått nu sen vi sågs!

Här hemma är det grått, bilköer, snöblandat regn och hundbajsiga snödrivor....

9:45 fm  
Blogger Mustardseed said...

Nä nu är det för mycket helt klart!

Håller tummarna för att allt blir bra!

8:46 fm  
Blogger Var dags glimtarn said...

Sunflower- Ja hoppas ni får bättre väder, 22 grader och sol håller i sig här.

Thinkerbell- Vi längtar!!!

Moderna - Tack :)

10:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Home