söndag, november 06, 2005

Om livet i en gränsstad och lego m.m. :)

Regn idag. Vi skulle ta bergbanan upp till Brunate (mitt över sjön på toppen av berget) men ångrade oss då vädret verkligen inte känns idealsikt för den utflykten. Man tittar väl ner på molnen bara när det är en regnig dag och som höjdrädd vill jag ha lite mera utsikt i belöning än så, efter att klarat pärsen med bergbanan som stegrar riktigt brant och åker ända till toppen av berget…

Ringde en svenska i byn bredvid och frågade vart den närmsta outleten ligger, visade sig att bara 15 minuter ifrån oss ligger ett jättekomplex. Packade in oss alla i bilen och stackars Karin som bor i Schwiez fick hänga på till Schweiz, där outleten ligger. Men hon såg inte ut som om hon sörjde utflyktsmålet, denna oulet hade allt och jag gick vilse bland alla butiker :)

Hemma igen ringde Nina och ville att Hannah skulle komma över, Hannah ville gärna komma, modig tjej som ju varken förstår vad hon eller hennes föräldrar säger. Men hem kom en glad tjej som hade haft superkul. Ninas mamma skickade med en videofilm och kort på vad de flesta flickor (typ 5 år) leker med i Italien. Barbie släng dig i väggen här har man Winx, 6 hjältinnor som är lite som Harry Potter och kan trolla. Alla är snälla/goda och flickorna är engagerade i deras olika trollkunskaper. Verkligen rart att inviga Hannah i detta så att hon vet vad det är för kort som dras fram på dagis och hur man leker leken. Sånt är viktigt när man är 5 år (och kanske hela livet?).

Cernobbio är sista staden i Italien före Schweiz om man åker motorvägen till oss från Milano. Vi är i Schewiz nästan lika mycket som i Italien. Vi åker till simhallen i Schweiz, tar takeout i Schweiz och åker till Ikea i Schweiz tex. Vi kommer definitivt att åka skidor i Schweiz. Nu har jag skrivit Schweiz så många gånger att ni fattat poängen tror jag. Jag älskar verkligen att bo så nära till mycket "variation". Nära alperna, nära vattnet, nära Venedig, Italienska rivieran, Gardasjön etc. Tror vi kommer att hinna lära känna både Italien och Italienska och franska delen av Schweiz rätt bra under den tid vi bor här.

Lego, jag älskar lego, barnen älskar lego och maken med :) Vi har verkligen börjat få mysigt i vårt vardagsrum längst ner där vi sällan varit tidigare (pga av att det varit tomt på möbler). Vi tänder ljus och tar fram mitt och mina bröders lego från 70-talet och bygger alla 4. Lego ska bo i ett vardagsrum, i en snygg korg och tömmas ut på en tjock varm matta. Musik i bakgrunden och massor av ljus i höstmörkret. Detta har vi gjort idag och även igår kväll när vi hade en urtrevlig kväll med vänner skrattade vi åt att alla stundom kände och begrundade dessa olikformade små bitar och tryckte ihop dem till något som alltid liknade något man kände sig för att bygga. Mera lego önskar sig familjen Lohk!

Vin, man lär sig alldeles för fort att uppskatta goda viner här, men tro det eller ej, även om man kliver in på "vinbutiken" är kvalitén mycket olika, vi har kanske risk för att bli vinsnobbar här, då alla talar viner och vilken vinbutik och vilket vin man hittar vart...

Kanske ska Hannah inte ha lektioner i alfabetet och räknetalen trots allt (alltså uttal), känns just nu som om hennes ordförråd exploderar (fast detta kanske inte egentligen hänger ihop med lektimme i uttal...) Idag ropade hon dai! till Oliver (kom igen/skynda på) och sen sa hon andiamo Oliver, dai subito! (vi går, kom igen genast). Vart har du lärt dig det Hannah? Sur 5 åring (mkt surt hon oss just nu, riktig fas ala skolboken...) sätter armarna i kors och ropar INTE VET JAG!

2 Comments:

Blogger Ina said...

Nu har jag läst högt för mamma om er och ert liv... Helt otroligt att höra sitt barn prata italienska! Det måste vara maffigt - även om hon är sur också :-)
Legot står oanvänt i Claras rum. Helt klart ska vi plocka ner det, så snart Tosca (hunden) är förståndig nog att inte äta upp det... Hm, hon tar för stor plats i mitt liv nu, Tosca alltså, både fysiskt och psykiskt. Kanske ska skriva en blogg om det nästa gång, och inte fylla på mer här...

11:18 em  
Blogger Mustardseed said...

Åh Winx älskar Lova också, hon har två av dockorna och prenumererar på tidningen. Det finns en websida också *tipsar*.

Lego i vardagsrummet är guld, kan bara instämma. Vi köpte massor i gemensam present till våra fyra och det är superkul att bygga tillsammans allihop!

10:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home