tisdag, november 29, 2005

Tanti aguri per te....

Man ska få vara frisk på sin födelsedag men ärligen ser vår feberkille inte så lidande ut. Febern är hög men han tittar på Pippi på de sju haven som kom som present från både morbror och gudmor :) Oliver sov gott när vi tågade in och sjöng jamåhanleva, det var många presenter då många skickat en till honom, verkligen rart! Lego, spindelmannen linne, bilbana, film, ja allt går att skicka *s*

Vi gör alltid en aktivitet med barnen när de fyller år, något de önskat att göra, O ville åka till äventyrsbadet i Schweiz. Sorgligt nog är det inte ens att tänka på då han är sjuk så de andra barnen har åkt med maken och kompis J. Men O ska åka på lördag och han säger själv att han inte orkar och är nöjd med att titta på Pippi på video.

Imorgon skulle han firas på dagis eftersom vi ”tog ledigt” på hans födelsedag men nu får vi skjuta på det. Måste ringa dagis och säga att de inte ska baka en tårta imorgon, då kockarna på skolan alltid gör det. Ett dilemma är att H säger att hon inte vågar gå utan sin bror, förståerligt, men att vi och skolan tror att det skulle vara bra för henne att vara själv en dag så att hon knyter an till andra barn snabbare. Jag står villrådig och vi kommer att försöka få henne själv att tycka att det är lite spännande men vi får se hur vi gör tillslut. Deras vänner åker hem ikväll och maken gör sin typ 6:e tur till flygplatsen på två veckor. Framtida gäster får hyra bil :) Men vi tycker det är urkul att så många redan kommit och hälsat på, barnen överlyckliga att deras kompisar med kommit och ska skicka teckningar med dem till de andra dagisbarnen på förra dagiset.

Vi har nu fått ordning i huset, bra att få gäster, då händer det saker! Vardagsrummet är helt möblerat och blev urhärligt att nu vara i, barnens rum blev också jättebra och nu har vi installerat den nya tvättmaskinen som vi mer eller mindre fick av ”herr Whirlpool”. Så nu kan vi koncentrera oss (läs jag) på annat och spara lite pengar kanske :)Tyvärr gick ett vred sönder igår i väggen där man sätter på kallvattnet till badkaret och det blev lite panik här. Det sprutade rakt ut med högt tryck såklart. Jag letade numret till fastighetsägaren och till rörmokaren, rörmokaren svarade inte. Tillslut hittade maken vart man stängde av vattnet, på ett klart ologiskt ställe… Mr Dotti junior (ägaren till husets son) kom med en rörmokare, den jag ringde hade mobilsvar på. Imorse kom ”vår” rörmokare som löste problemet, rörmokaren igår kliade sig mest i huvudet. Det ”lustiga” i detta land är att vi som hyr får betala fast det är fast egendom som havererar…. Bara att skaka av sig bäst man kan.

Nu ska jag till vår 4-åriga värmekamin och se om jag lyckas få i honom lite vatten. Tänk för fyra år sedan föddes han, att så mycket händer på så få år!

Undrar hur avskedet går ikväll då Matilda och Simon ska flyga hem till Sverige igen,...


Tanti aguri per te, tanti aguri per te tanti aguri per Or tanti aguri per te! Så låter det iaf när barnen sjöng för honom på kalaset:) (melodi happy birthday)

2 Comments:

Blogger Ina said...

Grattis till febrig 4-åring! Hoppas det går bra att få Hannah att gå ensam till dagis, hon kommer nog att känna sig stolt efteråt om det lyckas!

10:48 em  
Blogger Thinkerbell said...

Grattis lille Oliver! Hoppas att du snart är frisk igen.

Stora kramar från nattugglorna i Vallentuna.

11:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home