fredag, november 25, 2005

Snön ligger vit på palmen...


Snön ligger vit på palmerna och det känns som vi står inför en riktig Disneyjul!!! Vi kliar oss lite i huvudet men skrattar när vi kliver in i vardagsrummet, där det mer känns som det bor ett träd än att det står en julgran. Vår julgran är inte bara 3 meter hög den är även 3 meter bred känns det som *S*
Men det kommer bli en kalasfin julgran och julfirandet har startat redan känns det som. Imorgon ska den kläs, vi är för trötta idag och har ätit en god lasagne och sallad och barnen har gått 5 dagar denna vecka på dagis och är lite slitna. Imorgon är det öppet hus på dagis och det ska bli väldigt roligt att få se hur hela verksamheten går till. Våra barn börjar lära sig språket nu, jag vågar inte chansa på när första hela meningen kommer men det känns inte så långt borta. Jag tror att O kommer vara den som pratar först, han säger flera nya ord varje dag och översätter perfekt åt oss, och ärligen förstår vi inte allt han säger. Häftig erfarenhet att höra sina barn säga ord inte vi förstår.

Mamma och jag har varit i Schweiz idag och jag njuter av att hon är här. H är överlycklig och har meddelat att XXXXX som mormor heter inte får åka hem. H har alltid sagt hennes förnamn och O har gått från att säga marmor till mormor. Igår följde H med en kompis hem, mycket roligt hade hon och det känns så skönt. H, jag och O åkte till flygplatsen där O stormade in i sin mormors famn.

Här är det 0 grader och det snöar, barnen överlyckliga och italienarna fryser förtvivlat : ) att se snö på palmerna runt om känns weird, att se italienarna köra försiktigt med :)

Efter dagis imorgon blir det lussebullar bak och sen hämta barnens bästisar, så till flygplatsen igen…

Nu ska vi umgås och natta.

Buona Domenica/Trevlig helg!