torsdag, januari 19, 2006

"Jetlagen" känns inte så farlig idag

Vi lyckades hålla oss vakna till 20.00 igår. Lille O somnade i sin pappas knä strax före. Vi bäddade här uppe, H lilla H och jag i dubbelsängen och lille O som gillar bäst att sova själv på en madrass bredvid. Lilla H lycklig att somna emellan oss. Nu är man ju van att sova i samma rum och jag tycker det är mysigt så sista semesternatten blev det för oss, fast här hemma. Lille O var förvirrad när han vaknade och sa givetvis att han gärna imorgon vill sova i sitt rum.

Nu är värmen fördelad över hela huset, väldigt skönt. Det är 8 grader och sol men köket är som alltid lite kallt. Vi ska baka bullar lite senare så kanske köket blir varmt en stund. Det tar verkligen tid att packa upp, det är ju bara 3 väskor, hur kan de rymma så mycket som ska ställas på olika platser? Ändå tyckte vi att vi tvättade upp det mesta i Bangkoks ena tvätteri. Superskönt och bara lägga ner kläder i resväskan, bättre vikta än någonsin. Men så ligger det ändå ett berg i tvättstugan som väntar på att tvättas upp. Konstigt.

Diskmaskinen måste vi nu byta. Det går inte att vänja av sig, abstinensen är stor just nu. Bara att diska undan frukosten tar ju 40 minuter. Senior D som äger huset var på telefonsvararen, likaså Alessandro som sa att vi är välkomna att hämta vår post närsom. Likaså två nära väninnor till mig, så underbart att även de är lätt förvirrade ibland, nog visste de väl att vi var bortresta!? Snart är januari slut och det är 16 grader och sol i Genoua idag, 2 timmar härifrån. Längtar tills dte är 16 grader och sol här hos oss.

Imorgon är det dagis för barnen, de är inte helt lyriska men börjar bråka lite med varandra, de är nog less på varandra trots allt. Hoppas morgondagens lämning ändå blir positiv. Lilla H har iallafall full koll på att det är tennis imorgon kväll och ser fram emot det. Lille O ska ju få börja han med men på en annan skola med "min" tränare. Allt är inte bra att göra tillsammans. Vi får se när det blir hans premiär, han är iallafall mäkta stolt över att vara stor nog. Han vill helst av allt på denna jord vara lika stor som hans syster, fast hon präntar i honom att hon alltid kommer att vara 1 år äldre än honom. Men när han blir ledsen säger hon även att han nog kommer att bli större än henne :)